2018-05-16

MAKARROIAK TOMATEAREKIN (Izaro eta Iraia)


Osagaiak

  •  Pakete erdia makarroi
  •   Bi tomate heldu
  •  Pote txiki bat tomate frijitu
  •  Piper berde bat
  •  Tipula bat
  •   Olioa 


Egiteko  era





  • Hasteko, lapiko batean ura ipiñi eta urak irakiten duenean makarroiak gaztarekin bota eta egosten utzi 3-8 minutuz.
  • Bitartean tipula eta piperra fin-fin  zatitu azala kendu tomateari.
  • Ondoren, zartagiñean olioa bota eta ondo frijitu barazkiak, su motelean utzi 15 minutuz, tomate frijitua gehitu eta egosten utzi beste 10 minutuz.
  • Pinipimerretik dena pasatu, salsa goxoa lortu arrte
  • azkenik, makarroiak erretilu batean jarri eta salsa gañetik bota, baiña gazta birrindua eta perrexil pittin bat ere
  • Bero zerbitzatzen da.

No hay comentarios:

Publicar un comentario